Annons

Annons

Annons

Debatt
Nord Pool Världens största lekstuga ?

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Vi läser och ser i TV hur många som drabbas av höga elpriser. Min sons barnfamilj som bor i en normal 50-talvilla med direktel kompletterat med två luftvärmepumpar fick en elräkning på 16000 kronor bara för i december. Detta har de flesta inte marginal för och man börjar verkligen fundera om det är seriöst.

Jag själv har haft ett hus byggt 1900 med vedspis i köket. Då jag byggde nytt satte jag in en kökspanna med ackumulatortank och golvvärme i första hand som mysvärme då jag har sjövärmepump. När jag nu har alternativ och timdebitering har jag noga följt timpriset. I december var totala timpriset inklusive nätavgiften nästan uppe i 10 kronor per kWh. Hade igår kväll diskmaskinen fullpackad men glömde köra den sent. Då jag kollade timpriset nu på morgonen var råpriset 7 öre klockan 07.00 och hade varit 5 öre klockan 05.00. Detta är ju inte seriöst och det finns ingen möjlighet att energitillgången på några veckor kan försvara sådana enorma ändringar på elpriset!!

Annons

Annons

Någon måste tjäna grymma pengar på att dränera elkonsumenter och förresten skattepengar som stöd. För mig är det idag dyrare att elda i vedspisen än att köra på el - helt otroligt och inte ett skämt även om jag bor på KULudden(Cape Fun).

Per-Olov Berg

Elkraftingenjör

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan