Annons

Annons

Annons

Insändare
Ideologi viktigare än medborgares väl?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändare angående kommunfullmäktige möte i Smedjebacken. Vi som jobbar med att bilda opinion och sprida kunskap om vindkraft är nu kallade för aktivister av Göran Engström (C) i kommunfullmäktige. Göran har rätt, att vi är aktiva och att vi inte håller med om att vindkraft är bra för kommunen.

I detta fall är det vanliga människor som läst på och tagit ställning mot ett stort hot mot livsmiljön där man bor och/eller har sin fritid. Att motsätta sig att få sin livskvalitet, sin pensionsdröm eller bara lugnet och naturen förstörd av industriell vindkraft, är för oss en självklarhet.

Annons

Annons

Med och utan vindkraftverk. Fotomontage från insändarskribenten med 295 och 280 meter höga vindkraftverk, sett från Wanbo Herrgård vid Barken.

Göran nämner “allmännyttan och samhällsnyttan”. Vad är det i detta fall? Inte är det arbetstillfällen, pengar till kommunen eller att värna om den lokala miljön.
Göran talar vackert och målande, om hur vackert det är med vindkraft. Han talar med stora pompösa ord om vindkraft, som om det är något som kan jämföras med antikens byggnadskonst. Det får han tycka, han kanske har en egen agenda?

Dock glömmer han helt av att det är kommuninvånarna i Smedjebacken han ska koncentrera sig på i första hand, inte att rädda världen och Sverige. Detta på bekostnad på en enorm naturexploatering och förstörelse av människors livskvalitet i Smedjebacken.

Nej till vindkraft i Smedjebacken

Det blåser för lite i Smedjebacken och det som är på gång är en storskalig exploatering, www.vindkraftsmedjebacken.se.

Vi menar att Smedjebackens politiker måste lyssna och ta ansvar för de risker man utsätter hela kommunens invånare och ekonomi för.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan