Annons

Annons

Annons

Ludvika

Läsartext
Publiken på på Aveny njöt av Sandviken Big Band

Alla älskare av storbandsjazz som bänkat sig i Folkets Hus Aveny i Ludvika på lördagen fick nog sitt lystmäte stillat när Sandviken Big Band kom på återbesök.

Detta är en läsartext.

Lisa Björänge bjöd på fin sång. Foto: Privat

Annons

Sandviken Big band som sedan länge (bildades 1968) räknas som ett av landets allra bästa amatörstorband är populära och har alltid sin givna publik , och visade också i denna konsert sin höga standard.

Det 18 man starka bandet bjöd på en väl avvägd repertoar där vackra ballader blandades med häftiga och svängiga låtar. Bandet hade den goda smaken att släppa fram flera solister under kvällen från såväl brass- som saxsektionen där Krister Andersson på tenorsaxofon och klarinett får ett extra plus. Den etablerade jazzsångerskan Lisa Björänge förgyllde tillställningen med fin sång i några välkända evergreens som Honeysuckle rose, All of me, Nature Boy med flera.

Annons

Annons

Det här var Ludvika jazzklubbs sista evenemang för i år och man kan blicka tillbaka på en lyckad höstsäsong med tre konserter på Gallerian av hög kvalitet och god publiktillslutning.

Jazzklubbens program för våren 2023 är klart med start 25 januari med ett återbesök av Gustav Lundgren och tre franska musiker med gitarrsväng i Django Reinhardts anda.

Lars Persson

Sandviken Big Band. Foto: Privat

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan