Annons

Annons

Annons

Insändare
Gör en strategi med mål för kolonin på Öddö

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Många diskussioner om Ludvika kommunens fritids-och hälsoanläggning på Öddö utanför Strömstad förs ofta. Eller för att inte säga ; närmast ständigt.

Vad skall Ludvika kommun använda Öddö - som en hälsobrunn, om uttrycket tillåts -till.  Jag efterlyser ett klart uttalad mål och strategi för verksamheten med inriktning utformning och omfattning.

Annons

Social- och utbildningsförvaltningen har alla möjligheter att använda anläggningen för att utveckla sin förebyggande verksamhet, skriver insändarskribenten.

Annons

Socialt relaterade mål med betoning på upplevelse, delaktighet, ansvar och trygghet. Där verksamheten kan utvärderas.
Social- och utbildningsförvaltningen har alla möjligheter att använda anläggningen för att utveckla sin förebyggande verksamhet bland barn och ungdom, missbruksvården, samt till rehabiliterings verksamhet, inte att glömma  funktionshindrade.

Ensamma mammor och pappor behöver avlastning. Öddö är också en idealisk kickoff-  och utbildningsplats för politiker samt tröttkörda och utarbetade förvaltningsjänstemän, 65 plus veckor.

Politiker och tjänstemän bör ha ett tydligt uppdrag. Skapa samarbete med föreningar och kommuner i nära anslutning till anläggningen. Verksamheten på ön bör ske i samarbete med Grängesbergs skollovskoloniförening i större  utsträckning.

SJ

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan